BMW u poteri za Teslom: Debitovala električna limuzina i4 FOTO/VIDEO

Bavarski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje novog modela na struju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.03.2021.

14:25

BMW u poteri za Teslom: Debitovala električna limuzina i4 FOTO/VIDEO
Foto: BMW promo

Nakon istoimenog prošogodišnjeg koncepta, BMW je predstavio produkcijsku verziju električnog i4, koji bi trebalo da se suprotstavi Tesla Modelu 3.

Serijski model je dosta sličan pomenutoj konceptnoj varijanti iz 2020, a iako je u pitanju sedan, automobil više podseća na kupe-limuzinu zahvaljujući liniji krova koja se postepeno spušta ka zadnjem delu karoserije.

Pogledajte video: BMW i4 može da se posmatra i kao električna verzija buduće Serije 4 Gran Coupe, a oba ova automobila krasi nova, velika prednja maska, tipična za modele kao što su Serija 4 Coupe/Cabrio ili M3/M4, ali i električni SUV iX.

BMW za sada nije otkrio detalje enterijera, ali treba računati na slična rešenja koja smo videli na modelu iX. To podrazumeva minimalistički dizajn komandne table na kojoj dominiraju dva velika i povezana digitalna ekrana.
Foto: BMW promo
Bavarski proizvođač je najavio da će i4 u prodajne salone stići tokom ove godine i da će kupcima ponuditi više verzija, različitih snaga motora, dok će maksimalna autonomija u vožnji iznositi 590 km, prema WLTP mernom ciklusu, odnosno do 482 km, na osnovu strožeg EPA standarda.

Najjači BMW i4 imaće 530 konjskih snaga i biće u stanju da 0-100 km/h ubrza za oko 4 sekunde.

Više tehničkih detalja o ovom automobilu i podaci o ceni biće poznati naknadno.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Nova elektrièna flota - BMW iX i i4 (Foto: BMW promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: