Kako će izgledati novi Mercedesov kompaktni krosover FOTO

Obnova Mercedesove familije kompaktnih automobila je pri kraju, a naredni model koji će debitovati je GLA druge generacije.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 29.06.2019.

13:00

Kako će izgledati novi Mercedesov kompaktni krosover FOTO
Mercedes GLA za 2020. - spekulativni render (Izvor: Kolesa.ru)

Nemački proizvođač već je predstavio novu A klasu hečbek, zatim njenu limuzinski verziju, kao i B klasu, te CLA i CLA Shooting Brake. Kao poslednji u nizu, nedavno je prikazan i potpuno novi kompaktni SUV – Mercedes GLB. Sledeći je krosover GLA druge generacije, čiji "kamuflirani" pretprodukcijski primerci već krstare evropskim putevima u sklopu završnih testova uoči svetske premijere ovog modela.

Na Internetu su pojavili i nezvanični, spekulativni renderi koji pružaju sliku o tome kako će približno izgledati novi Mercedes GLA. Među uspelijim rešenjima je ono koje je predstavio Kolesa.ru. Renderi su zasnovani na zvaničnim fotografijama nove A klase, a GLA je prikazan kao vozilo sa povišenim odstojanjem od tla i zaštitnim dodacima na donjim delovima karoserije.
Mercedes GLA za 2020. - spekulativni render (Izvor: Kolesa.ru)
Osim dizajna, novi Mercedes GLA od A klase će pozajmiti i paletu motora, pa – između ostalog – treba očekivati da će kompaktni krosover u ponudi imati i novi 4-cilindarski 1.3 litarski turbo-benzinac, razvijen u saradnji sa kompanijom Renault. U vrhu game nalaziće se sportske AMG verzije - GLA 35 i GLA 45, a dvolitarskim turbo-agregatima od 306 ks i 422 ks.

Novi Mercedes GLA debitovaće kasnije ove godine, a prva izgledna prilika za premijeru ovog modela ukazaće se u septembru, kada se u Frankfurtu održava tradicionalni salon automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: