Nije šala – vlasnici automobila najviše veruju Alfa Romeu!

AMCI (Truster Automotive Brand Study) analizirao je u koje automobilske brendove kupci imaju najviše poverenja.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2019.

09:00

Nije šala – vlasnici automobila najviše veruju Alfa Romeu!
Foto: Alfa Romeo promo

Studija AMCI je pokazala da tradicionalni fokus proizvođača prema kvalitetu, zadovoljstvu i eliminaciji problema ima malo veze s poverenjem klijenta u određenu marku.

Naprotiv, studija pokazuje da se automarke moraju usmeriti prema tri osnovna načela – kompetenciji, integritetu i empatiji.

U tome se najbolje snalazi Alfa Romeo, marka za koju vlada uverenje da stalno ima problema sa njenim automobilima.

Italijanski premijum proizvođač je osvojio 51 od 100 bodova te tako postao luksuzna marka kojoj se najviše veruje.

Poverenje u luksuzne brendove

AMCI 2019. Truster Automotive Brand Study
"Za to je najzaslužniji novi poslovni model kompanije koji korisniku daje mogućnost kontrole nad njegovim stvarima interesa", objašnjava Ian Bejvis iz AMCI.

Alfa Romeo je iza sebe ostavio čuveni Porsche, Audi, Mercedes-Benz, Volvo, Jaguar, BMW.

Za utehu konkurenciji je što je većina luksuznih brendova napredovala, jedini koji su pali na lestvici su Tesla, BMW i Infiniti.

Poverenje u brendove za široke mase

AMCI 2019. Truster Automotive Brand Study
S druge strane, u konkurenciji brendova za široke mase najbolje ocene dobila je japanska Honda, pre svega zbog brige za klijente tokom opoziva vazdušnih jastuka Takata.

Najveći pozitivni skok ostvarila je Mazda, a prati je Hyundai. Obe marke koje su uvele nove programe podrške za klijente.

AMCI je svoju studiju sproveo na oko 2.500 vlasnika automobila 34 različite marke. Studijom su obuhvaćeni samo oni vlasnici koji su istoj marki verni bar pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: