BMW X7 preskače Pariz, stiže u LA

Bavarci će svoj novi SUV najverovatnije predstaviti u novembru, na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

11:20

BMW X7 preskače Pariz, stiže u LA
BMW X7 iPerformance koncept iz 2017.

U BMW-u je ovih dana veoma živo. U prodajne salone stižnu novi i redizajnirani modeli, kao što su X2, M5, i8 Roadster, kao i restilizovani BMW Serije 2 Active Tourer.

Nastavak godine doneće još veća uzbuđenja za ljubitelje ovog nemačkog proizvođača, s obzirom da stižu BMW Serije 8 Coupe, novi BMW Z4 i X4, a kao kruna na kraju i novi najveći SUV – BMW X7.

Konceptna verzija ovog vozila imala je premijeru u septembru 2017, i nagovestila je šta možemo da očekujemo od produkcijskog modela. A kada je reč o produkcijskom X7, on će svetlost dana ugledati u novembru 2018, na sajmu automobila u Los Anđelesu, saznaje Autocar, pozivajući se na izvor iz BMW-a.

U tom slučaju, svetska premijera se ipak ne bi dogodila na pariskom auto-salonu koji se održava mesec dana ranije u francuskoj prestonici. Izbor Los Anđelesa za zvaničan debi BMW-a X7 ima smisla, s obzirom da će severnoameričko tržište, uz kinesko, biti najvažnije za prodaju ovog modela.

Osim toga, X7 će se izrađivati u pogonu u SAD, u Južnoj Karolini.
BMW X7 iPerformance koncept iz 2017.
Kako piše Autocar, u početku će kupci moći da naruče samo klasične verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, među kojima su 4.4 bi-turbo V8, 3.0 litarski dizelaš i, najverovatnije, V12 koji je rezervisan za top varijantu X7 xDrive M60i.

Kasnije će ponuda biti proširena i na hibridni model, koji kombinuje 2.0 litarski turbo benzinac i elektromotor, uz mogućnost vožnje isključivo na struju i do 100 km.

Kada se krajem godine nađe u prodaji, BMW X7 biće rival Mercedesu GLS, a na američkom tržištu i modelima Cadillac Escalade i Lincoln Navigator

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: