Planovi Lamborghinija do 2016.

Sudeći prema najavama, iz Lamborghinija nas očekuju uzbudljivi noviteti, a prvi među njima biće redizajnirani Gallardo koji će imati premijeru u septembru, na sajmu automobila u Parizu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

13:57

Default images

U Lamborghiniju planiraju da osvežena verzija održi interesovanje kupaca za ovim modelom do pojave nove generacije na auto-salonu u Frankfurtu 2013. godine.

Očekuje se da će novi Gallardo biti baziran na MSS platformi što će doprineti da automobil bude za 30 kg lakši od aktuelne verzije.

Podaci o snazi motora još uvek su nepoznati, ali prema pisanju Automobile magazina, novi Lamborghini Gallardo od 0 do 100 km/h stizaće za 3,4 sekunde dok će njegova maksimalna brzina iznositi 326 km/h.

Početak 2013. godine rezervisan je za premijeru serijske verzije Aventadora Roadster koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Detroitu.

Ovaj model imaće 6.5 litarski V12 motor sa 700 ks i 690 Nm obrtnog momenta, a kupcima će najverovatnije biti ponuđen sa krovom od ugljeničnih vlakana koji će se po želji skidati ili postavljati na automobil.
Lamborghini Urus koncept
Lamborghini za sajam automobila u Ženevi 2013. priprema koncept Aventador GT koji će imati produženo međuosovinsko rastojanje kako bi se na karoseriji napravilo mesto za dodatni par vrata i dva mala zadnja sedišta. Iako još uvek ne postoji zvanična potvrda, u italijanskoj kompaniji ostavljaju mogućnost da se kasnije pojavi i serijska verzija ovog automobila.

U 2013. godini predviđen je i početak proizvodnje serijske verzije koncepta Sesto Elemento sa V10 motorom koji će ovom automobilu teškom nešto manje od 1000 kg omogućiti da od 0 do 100 km/h stigne za 2,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Poslednji u nizu novih automobila koje priprema Lamborghini je krosover Urus. Konceptna verzija ovog vozila predstavljena je aprilu 2012. na auto-salonu u Pekingu, a prema najavama italijanskog proizvođača, serijski model ne treba očekivati pre 2016. godine.

Urus će biti zasnovan na sledećoj generaciji Audija Q7, odnosno Volkswagena Touareg, a očekuje se da će ga pokretati 4.0 litarski twin-turbo V8 sa 600 ks i 661 Nm.

Pročitajte više o krosover konceptu Lamborghini Urus.

Pročitajte više o konceptu Sesto Elemeto.

Pročitajte o Lamborghiniju Aventador J Speedster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: