Škoda otvara novi muzej automobila

Češki proizvođač automobila predstavio je novi izgled svog muzeja u sedištu kompanije u gradu Mlada Boleslav. Rekonstrukcija starog muzeja je u toku i biće završena u decembru 2012. godine, nakon čega će ova ustanova biti otvorena za posetioce.

Podeli

Obnovljeni muzej prostiraće se na površini od 1.800 kvadratnih metara, a u njemu će biti izloženo 45 eksponata.

U pitanju su pre svega automobili, ali i motocikli i bicikli, iz bogate istorije Škode koja traje od kraja devetnaestog veka do današnjih dana, a postavka muzeja biće vremenom upotpunjena novim i restauriranim modelima automobila.

Muzej će biti podeljen u tri glavne celine u kojima će posetioci imati priliku da se upoznaju sa istorijom i razvojem kompanije i njenih vozila.

U “tradicionalnoj” sekciji biće izloženi automobili iz različitih perioda fabrike, prostor pod nazivom “Evolucija” posvećen je počecima kompanije i njenim osnivačima Vaclavu Klementu i Vaclavu Laurinu, dok će treći segment muzeja “Proizvodnja” biti fokusiran na to kako su se kroz istoriju pravili Škodini automobili i kako se danas restauriraju.

U Škodi ističu da je od osnivanja muzeja, u proteklih 15 godina, ovu ustanovu posetilo više od 1,5 miliona posetilaca.

Više fotografija makete novog muzeja možete pogledati u Galeriji.

Pročitajte o novom modelu Škoda Rapid.

Pročitajte o Škodinim prodajnim rezultatima u 2011. godini.

Vesti

Nova KIA Cee'd u Srbiji

Druga generacija modela Cee'd imala je u četvrtak 28. juna zvaničnu premijeru na našem tržištu. Cena startuje od 12.490 evra za verziju sa benzinskim 1.4 litarskim motorom sa 100 ks, a za sva vozila sa lagera KIA je do 31. jula 2012. godine obezbedila popust koji iznosi 500 evra.

Vesti subota 30.06. 17:12 Komentara: 24

Mercedes CLS Shooting Brake

Nakon niza fotografija maskiranih test prototipa, po prvi put smo u prilici da vidimo serijsku verziju novog modela Mercedes CLS Shooting Brake. Zvanična premijera ovog automobila zakazana je za sajam automobila u Parizu koji će se održati u septembru 2012. godine.

Vesti subota 30.06. 14:46 Komentara: 10

BMW i Toyota proširuju saradnju

Kao što je najavljeno početkom ove sedmice, BMW i Toyota postigli su dogovor o proširenju nedavno uspostavljene saradnje na hibridnne pogonske sisteme i tehnologiju vodoničnih gorivih ćelija, ali i na razvoj sportskih automobila.

Vesti petak 29.06. 18:36 Komentara: 6

Planovi Lamborghinija do 2016.

Sudeći prema najavama, iz Lamborghinija nas očekuju uzbudljivi noviteti, a prvi među njima biće redizajnirani Gallardo koji će imati premijeru u septembru, na sajmu automobila u Parizu.

Vesti petak 29.06. 13:57 Komentara: 12

Četiri Peugeot skutera na sniženju

U jeku skuteraške sezone Peugeot nastavlja sa sniženjem cena svojih dvotočkaša. Na letnjoj akciji su četiri najpopularnija modela do 50 ccm: V-Clic, Tweet, Kisbee i Vivacity 3, a cene su u proseku niže za oko 300 evra.

Vesti petak 29.06. 12:31 Komentara: 0

Poboljšani Jaguar XJ

Jaguar je objavio fotografije i detalje unapređenog modela XJ. Na luksuznoj limuzini nisu izvršene stilske promene, ali je zato poboljšana paleta pogonskih agregata, prenosni sistem, šasija i oprema automobila.

Vesti petak 29.06. 11:38 Komentara: 1

Fordova autonomna vozila

Ford nam je pružio uvid u neke od budućih sigurnosnih sistema u vožnji koje razvija ta kompanija. Među njima je i sistem za asistenciju vozaču u saobraćajnoj gužvi (Traffic Jam Assist).

Vesti petak 29.06. 10:09 Komentara: 0
strana 1 od 57 idi na stranu