Automobili

Utorak, 02.06.2020.

15:00

Nova tehnologija: Iz vozila snimaju i pišu kazne za parkiranje

Gradske službe će uskoro koristiti i najsavremeniju opremu za kontrolisanje nepropisnog parkiranja koristeći softver za prepoznavanje tablica.

Izvor: SN

Nova tehnologija: Iz vozila snimaju i pišu kazne za parkiranje
Photo by Tim Boyle/Getty Images

Nepropisno parkiranje i nepoštovanje saobraćajnih propisa razlog su kažnjavanja, ali očekuje se da kazne i prijave dođu "iz više uglov" pošto će radnici "Parking Servisa" dobiti novu tehnologiju.

Radi se o softveru prepoznavanja tablica automobila pa će u slučaju prekršaja uplatnica i dokazni materijal stizati na kućnu adresu vlasnika vozila, da podseti vozače gde i kada su ostavili vozilo na prostoru gde to nije dozvoljeno.

"Na ulicama Beograda pojaviće se nova vozila, opremljena najsavremenijom tehnologijom čija će funkcija i zadatak biti održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja i efikasne naplate", kaže Dušan Rafailović, Sekretar za saobraćaj.

To u praksi znači da ako neko zaustavi vozilo ispred apoteke da hitno kupi lek, patrola u vozilu može da snimi tablicu i kazna stiže na kućnu adresu.

Isto važi i ako neko upali "sva četiri" i zaustavi vozilo u žutoj traci, ili zastane u Bulevaru kralja Aleksandra, Dimitrija Tucovića, Jurija Gagarina da bi obavio neki posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: