Automobili

Ponedeljak, 20.02.2023.

13:42

Dolazi manja Mercedesova G klasa?

Pominje se nekoliko mogućih datuma za premijeru novog modela, ali je najizglednija 2026. godina.

Izvor:

Dolazi manja Mercedesova G klasa?
Foto: Mercedes promo

Osim električnog EQG, Mercedes planira još jedan terenski model, sugeriše najnoviji izveštaj nemačkog Handelsblata.

Ideju o radu na manjem modelu lično je podstakao Ola Kalenijus, prvi čovek kompanije. Neće nositi oznaku GLG i neće biti tehnološki povezan sa većom, originalnom G klasom.

Navodno će biti zasnovan na MMA mehaničkoj platofrmi koja će debitovati sledeće godine i koju će koristiti brojni modeli, uključujući novi GLA i GLB.

Sve ukazuje da će manja verzija G klase biti manje SUV a više krosover. Sve ovo trebalo bi da promeni i proporcije vozila, kao i da donese nešto lošije uslove za silazak sa asfalta u vidu manjeg klirensa.

Pored električnog, velika je verovatnoća da će manja G klasa imati i klasični pogon. Pominje se nekoliko mogućih datuma za premijeru novog modela, ali je najizglednija 2026. godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: