Mercedes u Rumuniji gradi fabriku motora za električna vozila

Fabrika će biti izgrađena u Sebešu, u centralnoj Rumuniji, a trebalo bi da bude završena do 2024.

Izvor: Izvor: Tanjug

Petak, 17.02.2023.

12:02

Mercedes u Rumuniji gradi fabriku motora za električna vozila
Foto: Mercedes promo (ilustracija)

Kompanija Mercedes-Benz počela je u Rumuniji izgradnju fabrike za izradu motora za električna vozila, vredne 135 miliona evra.

Fabrika će biti izgrađena u Sebešu, u centralnoj Rumuniji, a trebalo bi da bude završena do 2024. godine, prenosi Romenija insajder.

U njoj će lokalne podružnice Mercedes-Benza, Star Assembly i Star Transmission, proizvoditi električne motore za novu liniju baterijskih električnih automobila.

Kako se navodi, Mercedes grupa je već uložila skoro 600 miliona evra u proizvodne kapacitete, posebno u fabriku menjača u Sebešu.

Tako se osmostepeni automatski menjači sa dvostrukim kvačilom, kao i devetostepeni menjači za Mercedes-Benz, sklapaju u Star Assembly, a Daimler grupa preko svoje dve podružnice u Rumuniji, Star Transmission Cugir i Star Assembly Sebes, ima više od 3.000 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: