Hyundai ima veliku ideju – monitor na volanu

Iz današnje perspektive, izgleda da su ekrani u novim automobilima oduvek bili tu.

Izvor: B92

Utorak, 12.10.2021.

13:00

Hyundai ima veliku ideju – monitor na volanu
Photo: Hyundai

Monitori u automobilima nije ništa novo ni čudno. Radio, navigacija, sigurnosni sistemi, navigacija ..., nema inovativnih uređaja ili sadržaja.

U osnovi, proizvođači automobila se nadmeću oko toga ko će staviti što više ekrana u unutrašnjost vozila kao da je to garancija bolje prodaje, čak ste i sami u komentarima to navodili "milion" puta.

Hyundai, naravno, ne želi da zaostane, odnosno traži neki svoj Sveti gral u tehnologiji ekrana, nešto što bi ga izdvojilo ili napravilo pauzu nad ostalima.

Tako je južnokorejska kompanija patentirala ekran u centru volana, gde se obično nalazi bezlična crna plastika – SRS vazdušni jastuk i oznaka je sirene.

Pitanje je kako će Hyundai rešiti vazdušni jastuk, kako se ekran ne bi zalepio za vaše čelo u trenutku saobraćajne nesreće.

Koje informacije će biti na ekranu, koje funkcije ... Postoji mnogo pitanja, ali Hyundai samo može da odgovori na njih.
Photo: Hyundai
Photo: Hyundai

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: