Pogledajte kako izgleda "kreš test" Rimčevog superautomobila od 2 miliona evra VIDEO

Mate Rimac je objavio da je prvi ciklus testova bezbednosti električnog modela C_Two završen.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Četvrtak, 26.09.2019.

10:30

Pogledajte kako izgleda
Screenshot YouTube

"Probajte da ne skrenete pogled u stranu kad milioni udare u zid", napisao je Rimac aludirajući na vrednost automobila koje uništavaju na "kreš testu". On je takođe objavio petominutni video o testovima bezbednosti svog modela C_Two.

"Odlučili smo da vam pokažemo naš put i to tako da vam prikažemo sve", stoji u opisu videa. Na početku ide upozorenje: "Neki fanovi automobila sledeći sadržaj bi mogli smatrati uznemirujućim." "Kreš testovi" su obavezan i standardan deo proizvodnje svih automobila, a u njima se ispituje ponašanje vozila u saobraćajnim nesrećama i kakve su posledice sudara po putnike.

Mate Rimac je još u proleće najavio izradu čak 30 prototipova koje će slupati u svrhu dobijanja globalne homologacije. To je posao za koji je malo koji proizvođač ove veličine spreman i sposoban.

Na primer, čak i jedan Koenigsegg za ovu vrstu testova koristi jedan jedini prototip koji svaki put popravlja i prilagođava novim testovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: