Kako izbeći oštećenje alu felni i niskoprofilnih guma? VIDEO

Naleteli ste na "udarnu" rupu na putu, zaustavljate auto sa strane i izlazite iz vozila kako biste procenili štetu. Do pre samo nekoliko trenutaka lepa alu felna i guma su oštećene zbog udarca. I šta sad?

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tportal.hr

Četvrtak, 29.08.2019.

12:12

Kako izbeći oštećenje alu felni i niskoprofilnih guma? VIDEO
Foto: Michelin promo

Francuski proizvođač guma Michelin i jedan od vodećih proizvođača felni na svetu, američki Maxion Wheels pre par godina su osmislili tehnologiju fleksibilnih felni pod nazivom Acorus, upravo namenjenu za ovu vrstu problema na putu. Inovacija je dobila ime po Acorus calamus, vrsti močvarnog bilja iz francuske basne "Hrast i trska", u kojoj se hvali mudrost trske koja se savija, ali se ne lomi.

Ova inovativna tehnologija sastoji se od dve gumene prirubnice postavljene na nešto uže telo felne. Kada vozilo udari u rupu ili neku drugu prepreku, prirubnice se savijaju kako bi zaštitile i gumu i aluminijsko telo felne, a da putnici ne osećaju nikakav udar.
Foto: Michelin promo
Rezultat je da vozilo ostaje i dalje tehnički ispravno, a felne i gume imaju bolju otpornost na udarac o tvrdu fizičku prepreku, bez obzira na brzinu vozila. To dalje znači da će i gume i felne duže da traju.

Dizajn fleksibilnog sklopa felne kompatibilan je sa svim putničkim gumama na tržištu i nije samo povezan sa gumama marke Michelin. Time se u najvećoj meri izbegavaju skupe štete od rupa i drugih manjih prepreka na putu nastale na niskoprofilnim gumama, kao i na felnama većih dimenzija (19 inča i veće).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: