Aktuelno 1

17.04.2024.

9:31

Volkswagen ipak napravio Passat limuzinu, ali ne za Evropu FOTO

Nemački proizvođač predstavio je kinesku verziju svoje porodične limuzine.

Izvor: B92

Volkswagen ipak napravio Passat limuzinu, ali ne za Evropu FOTO
VW Promo

Podeli:

Za razliku od onih u Evropi, kineski kupci će imati opciju kupovine limuzinske verzije novog Passata, a u pitanju je model nastao u okviru kompanije SAIC, koja je u zajedničkom vlasništvu Volkswagena i Kine.

Prve fotografije automobila koji nosi oznaku Passat Pro pojavile su se uoči zvaničnog debija koji se očekuje u trećem kvartalu 2024.

Spreda izgleda slično modelu VW Passat Variant sa EU specifikacijama, dok su profil i zadnji deo prilagođeni dizajnu limuzinske karosreije.

Sedan Passat Pro će se proizvoditi u pogonima SAIC Volksvagen u Kini i nije namenjen za izvozna tržišta, piše Carscoops.

VW Promo

Najnovija Volkswagenova limuzina srednje veličine za kinesko tržište meri 5.006 mm u dužinu, 1.850 mm u širinu i 1.489 mm u visinu.

To ga čini 89 mm dužim od evropskog Passata Variant.

Pored toga, Passat Pro ima međuosovinsko rastojanje od 2.871 mm, što je 30 mm duže od gore pomenutog modela.

VW Promo

Za razliku od evropskog Passat Varianta, koji je dostupan sa nizom benzinskih, dizel, lakih i plug-in hibridnih pogonskih agregata, kineska limuzina bazirana na MQB mehaničkoj platformi nudi opciju između dva neelektrifikovana benzinca.

Početni 1.5-litarski motor sa turbo punjačem proizvodi 160 KS (118 kW), dok vodeći turbo 2.0-litarski motor nudi 220 KS (162 kW).

Lansiranje novog Passata Pro u Kini očekuje se u trećem kvartalu 2024. 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: