Nedeljna galerija: Peugeot 508 SW

Peugeot je na sajmu automobila u Parizu početkom oktobra predstavio karavan verziju nove 508-ice. Pogledajte galeriju fotografija ovog modela koji je pojačao konkurenciju u segmentu kome pripadaju i VW Passat Variant, Opel Insignia Sports Tourer i Škoda Superb Combi.

Podeli

Peugeot 508 u SW varijanti nije izgubio sportski imidž limuzine. Prednji deo identičan je kao na sedanu, a dizajneri francuske kompanije uspešno su primenili na zadnjem delu vozila stilski koncept koji smo već videli na limuzinskoj verziji.

Automobil je duži od limuzine za 3 cm (4,78 m), ali je kraći od prethodne generacije ovog karavana za čak 5 cm. Zapremina prtljažnjika je 530 litara i za 30 litara je manja od prethodnika, a obaranjem naslona zadnjih sedišta povećava se na 1.780 l.

Kupcima 508 SW u početku će biti ponuđeno 5 verzija motora – dva 1.6 litarska PureTech benzinca i tri BlueHDi dizelaša (zapremine 1.5 i 2.0 l).

Benzinci su sa 180 ks i 225 ks – obe varijante uparene su sa osmobrzinskim automatskim menjačem.

Osnovni dizelaš ima 130 konjskih snaga i dostupan je u opcijama sa šestobrzinskim manuelnim i osmostepenim automatskim menjačem. BlueHDi sa 160 ks i 180 ks na raspolaganju su samo sa automatikom.

Peugeot je najavio da će u drugoj polovini 2019. ponudu 508 SW upotpuniti plug-in hibridnom verzijom koja će isključivo na električni pogon moći da pređe do 50 km.

Više fotografija ovog modela možete pogledati u našoj Galeriji.

strana 1 od 13 idi na stranu