Vozači vape – hoćemo video snimke na sudu

Srpski vozači smatraju da bi prihvatanje video snimaka iz automobilskih kamera kao dokaznog materijala na sudovima značajno unapredilo saobraćaj.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

16:45

Vozači vape – hoćemo video snimke na sudu
Foto: Getty images

U anketi portala B92 više od dve trećine od skoro 800 učesnika je za potpuno uvođenje ovog vida dokaznog materijala u zakon u saobraćaju.

Nih 499 od 783, odnosno 63,73 odsto smatra da bi se na taj način rešili subjektivnih odluka sudija na osnovu "slobodnog uverenja". Takođe, 30,4 odsto, tačnije 238 anketiranih, je za upotrebu video snimaka, ali im je bitna zaštita privatnosti.

Manje od 4 odsto, tačnije 27 učesnika ankete je apsolutnu protiv kamera automobilima jer smatraju da je to potpuno zadiranje u privatnost, dok najmanje njih, 2,43 odsto (19), veruje da će i to biti zloupotrebljeno.

"Smartam da bi trebalo da postoji kamera i da snimak bude važeći. Mnogo je više izigravanja propisa od strane onih koji bi trebalo da budu poštovaoci propisa i uniforme!!!", prokomentarisao je ovu aknetu "Zabrinuti.

"Mislim da je to jedini način da se utvrdi istina", ističe "Putnik", a "Nije sve u parama, nešto je i u novcu" dodaje, "Atest za kamere. Još jedan način da nam uzmu pare".

Dakle, srpski vozači smatraju da bi upotreba video snimaka unapredila saobraćajne postupke na sudovima, ali su s druge strane izuzetno nepoverljivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: