Transforman

Najintrigantniji pisac mlađe generacije Vukša Veličković provodi život u multitaskingu. Ali, on nije samo pisac, novinar, kolumnista, već i disk džokej, model kad zatreba, radio je i na radiju i na televiziji. Na magistraturi trenutno, završio je diplomatiju na Političkim naukama. Razbija stari stereotip o piscu koji sedi po kafanama i ispija vinjake, piva i gorke kafe dok posmatra život oko sebe.  Njegov roman '' Gužva'' čita se u jednom dahu, a sluša danima posle jer ima i CD soundtrack. Vukša je izabrao da prvo živi Život, a odmah posle sve drugo. Pazite se, to je zarazno, možda pređe i na Vas...

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2006.

12:54

Default images

Gle, Srbija? 

Nisi se ni osvrnuo, a samom sebi postao si zao, dosadan i glup. Otupeo si načisto. Ništa ti ne polazi za rukom. Postao si lenj. I nekako blaziran. Verovatno tripuješ da si prerano sazreo. U stvari, samo si mutirao. Pogledaj se, ti si mutant. Toliko dugo si prikrivao užas da si zaboravio da on uopšte postoji. Tvoj život je kompenzacija. Drugi misle umesto tebe. Trebalo bi da si ih davno zaboravio, ali oni su još tu. Zadrigle njuške posmatraju te s bilborda.

Srbija je jedna velika štala. Ne budi svinja. Za početak, ne moraš baš svaki dan da čitaš dnevne novine, to ti je kao da gacaš po stajskom đubrivu. Provodi više vremena na internetu, nemoj samo da blejiš ispred TV-a. Postoje razne pričaonice gde možeš da budeš perverzan. Iskuliraj se. Uči neki jezik, videćeš kako ćeš progovoriti. Pusti Kosovo. Šta će ti Kosovo. Ajde, reci iskreno, šta će ti Kosovo? Nikad nisi ni bio tamo, a oni koji su bili, kažu da izgleda kao razuđena Kaluđerica. Uostalom, kad ćeš da zapališ na vikend u Kopenhagen? Strašno je to, ako nikada nisi izašao iz ove zemlje. Iz ove glupe i nakazne zemlje. Strašno je kad više znaš o Dinkiću nego o Vudiju Alenu. Nemoj da te prže. Možda ćeš završiti fakultet, a možda i nećeš. Opusti se. Ne prelistavaj Čehova samo zato što ti je neko rekao da to treba da radiš. Misliš da bi svi oni popovi bili tako debeli kada bi postili po kalendaru? Ponekad budi i žestok. Probaj da ljude oslovljavaš po imenu. U početku će ti biti teško, ali vremenom ćeš shvatiti kako zapravo ne moraš da budeš intiman ni sa kim. Neko je lepši ili pametniji od tebe, neko je gluplji, neko je ružniji, neko je možda baš u dlaku kao ti, ali niko nije ti. Zar to nije fenomenalno? Đuskaj. Tvoji pokreti su tvoji pokreti. Hvatao si ritam ti i ranije. Budi radoznao, jer si šmeker. Ugađaj ženama, tako ćeš najlakše ugoditi sebi. Žene vole da im se ugađa, zato potrudi se da saznaš šta ženama prija. A ti, snajka, pouzdano znaj: rođena si zvezda. Udaćeš se. Možda će ti zagoreti ručak, ako te nabode u glavu, nabij mu tu štiklu u oko. Vodi računa o svojoj obući. Cipele su najvažnija sporedna stvar na svetu. Uživaj. Ako te loži, ugradi silikone. Menjaj, apgrejduj, transformiši. Budi velika manipulatorka. Igraj se, mala, biće dosadno ako se ti ne igraš. A ti, sine neprilagođeni? Možda si ti onaj gradski tip što u vijetnamci izlazi na pivo, rado se priseća Pixiesa i ne spušta skalu sa devedestdvojke? Možda si batica navijač i neviđeno ti idu na jaja napirlitani šminkeri, fegeti i drolje, a možda samo imaš problema sa stolicom, imaš svog omiljenog DJ-a, možda si lezba ili homo, mačomen, multitask performer, kriješ se po gajbama, furaš svoj act, možda si u konsaltingu i advertajzingu, možda si arenbi-hiphoper, voliš lepo da se obučeš, posetio si Firencu, a najviše na svetu voliš ljutu kajsiju i maminu pogaču, možda si ti pravi ekspertiz, nepotkupljiv, čovek koji s reči prelazi na delo. Hm, da li si ti sve to i još malo više?

Abortiraj. Žurka je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: