U Hrvatskoj ulovljena najveća riba dosad (FOTO)

U hrvatskom moru nadomak Rovinja danas ulovljena tuna vrste "bluefin", teška čak 340 kilograma.

Život

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

08:56

U Hrvatskoj ulovljena najveća riba dosad (FOTO)

Foto: Aziz SALTIK / Flickr.com

Tuna je dugačka tri metra. Ulovljena je juče, na udaljenosti 10 nautičkih milja od obale, a borba za njeno vađenje iz mora trajala je dva i po sata, preneli su hrvatski mediji.

Reč je, kako tvrde srećni ribolovci broda Abyss Fishing, čiji je kapetan Ozren Božić, o najvećoj ribi ulovljenoj u hrvatskom moru ikada.

Inače, brod kapetana Božića, koji se ribolovom bavi već 15 godina na svom brodu, poseduje profesionalnu licencu za lov na tune. Samo 12 brodova u Hrvatskoj poseduje takvu vrstu licence koja je odobrena od službenih institucija Republike Hrvatske i ICCAT-a, Međuvladine komisije za zaštitu atlantskih tuna.

Osim kapetana, deo ekipe bez koje takav ulov ne bi bio moguć činili su još Patrik Džaja i Petar Bijuk, koji su takođe veliki zaljubljenici u more i ribolov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: