Rešena misterija "lebdećih" automobila u Kini

Internet zajednica pre nekoliko dana ostala je zapanjena snimkom neobičnog događaja koji se dogodio u kineskom gradu Singtaj. Dva automobila poletela su u vazduh, nakon što je na njih izvršila dejstvo neidentifikovana sila.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2015.

19:35

Default images

Zbunjeni pešaci nisu mogli da poveruju svojim očima, kada su dva, nekoliko tona teška vozila, poletela u vazduh kao da se radi o igračkama.

Jedna od teorija bila je da se ispod ulice nalazili dalekovodi, koji su emitovali veliko eletkromagnetno polje, koje je vozila lansiralo u vazduh.

Druga teorija su bili podzemni gasovi, koji su pod jakim pritiskom izlazili iz šahtova koji su se nalazili na ulici. Međutim, na videu se ne vidi nijedan od pomenutih šahtova.

Kasnije je ustanovljeno da je kamion, koji se vidi sa desne strane, zakačio metalnu sajlu koja se nalazila na ulici. Kako se kamion kretao dalje, sa sobom je povukao i sajlu, koja se potom zategla.

"Lebdeći" automobili nisu ništa drugo nego posledica udara u zategnuti metalni kabl.

Kako prenose kineski mediji, u incidentu niko nije teže povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: