Japan: Na plažama se nasukali brodovi-duhovi s telima mornara

Flota od 11 brodova-duhova, s najmanje 20 tela mrtvih mornara, nasukala se na obali Japana. Neobičan događaj podstakao je brojne teorije zavera dok policija pokušava da identifikuje tela koja su u poodmakloj fazi raspadanja, piše Daily Mail.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2015.

18:15

Default images
Foto: Screenshot

Četiri broda su se nasukala početkom novembra, a još sedam njih je primećeno kako u poslednjih nedelju dana besciljno plove po japanskom moru. Poslednji brod pronađen je prošlog utorka blizu Fukujame.

Iako niko ne može da identifikuje tela, neki tragovi ukazuju na to odakle su brodovi mogli da dođu. Naime, na brodovima su pronađeni delovi severnokorejske zastave, dok je na jednom brodu pronađen natpis "Korejska narodna vojska".

Deo vlasti veruje da je reč o ribarskim čamcima iz Severne Koreje, ali da su zbog nedostatka moderne GPS opreme zalutali i završili daleko od domovine, u nepoznatim morima i izgubili se. Drugi, međutim, smatraju da su u pitanju Severnokorejci koji su pobegli od brutalnog režima Kim Džong-una.

Obalska straža tvrdi da su čamci primitivne izrade sa preminulim članovima posade lutali morem najverovatnije mesecima, i da su ih tokom nevremena jake morske struje povukle prema obali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: