Devojka s bradom: Volim sve na sebi i ženstvena sam

Harnam Kaur zbog izraženog sindroma policističnih jajnika raste gusta brada od 11. godine, a nakon očaja i razmišljanja o samoubistvu prihvatila je sebe takvu kakva je

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2015.

22:03

Default images
Foto: Screenshot

Harnam Kaur ima tek 24 godine, no već od svoje 11. se morala susretati s stigmom i vređanjem. Naime, njoj od puberteta zbog izraženog sindroma policističnih jajnika pojačano rastu dlake na telu, ali i na licu. U početku je skrivala lice rukama dok bi razgovarala s nekim, čupala dlake voskom što joj je bilo jako bolno, a potom brijala i skidala kremama za depilaciju. To je sve činila svakodnevno, a dlake je i izbeljivala, ali bez efikasnih rezultata.

U depresivnoj fazi se povređivala, razmišljala o samoubistvu i izolovala, ali s 16 godina je prihvatila sebe. Tada se krstila kao Sikh, u čijoj veri je zabranjeno uklanjati dlake s tela.

Zahvaljujući njenoj snažnoj poruci i podsticaju svima da sebe prihvate onakvima kakvi jesu, jer će uvek susretati ljude čijim standardima ne odgovaraju, uključila se u reklamnu kampanju jednog kozmetičkog branda, u kojoj se osvrnula na vreme maltretiranja u školi, vređanja na ulici i očaja kroz kog je prolazila. Često su mislili da ja muškarac, a danas se u takvim situacijama nasmeje, pa i našali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: