Pensilvanija pravi "registar striptizeta"?

Pensilvanija bi uskoro trebalo da dobije registar egzotičnih plesačica, u kom će biti podaci o svim striptizetama koje rade u toj državi.

Život

Izvor: thedailybeast.com

Utorak, 07.07.2015.

16:37

Default images
Foto: Thinkstock

Novi zakon o kom se trenutno diskutuje pred Komitetom za pravosuđe trebalo bi da obaveže sve striptiz klubove da registruju svoje igračice, zabrani ples u krilu i prodaju alkoholnih pića na takvim mestima.

Zakon su predložio Institut za porodicu u Pensilvaniji, hrišćanska organizacija koja se bori za “tradicionalni” brak, kako bi se država borila protiv trgovine ljudima i seksualnog zlostavljanja u industriji zabave za odrasle.

Međutim, kritičari, poput onih iz Unije građanskih sloboda u Americi, nisu oduševljeni.

“Problem je u tome št loši ljudi mogu da učine grozne stvari ukoliko dođu u posed registra egzotični plesačica. Postoje i mnogo bolji načini da se rešava taj problem, a da se ne narušava nečija privatnost i bezbednost”, smatra Džim Harper iz Kato instituta, koji se u šali naziva “stručnjakom za registraciju striptizeta”.

Pensilvanija nije prva država koja bi mogla da naruši pravo na privatnost osoba koje se nalaze u industriji zabave za odrasle. Striptizete iz Vašingtona su 2014. tužile Vladu, želeći da spreče objavljivanje privatnih podataka o njima zabrinutim građanima koji su “želeli da se mole za njih”.

Godinu dana pre toga, usvojen je zakon u Teksasu koji zahteva da igračice u “poslovima okrenutim seksu”, dobiju poseban sertifikat.

“U Teksasu vam nije potrebna dozvola da kupite oružje, ali vam je potrebna da biste skinuli odeću”, pisali su tada mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: