Top 19: Najbolje animirane junakinje

S povratkom Simpsonovih na male ekrane britanski Telegraf sastavio je listu 19 najboljih animiranih ženskih likova.

Život

Izvor: Izvor: Tanjug, Daily Telegraph

Ponedeljak, 29.09.2014.

13:43

Default images

Lista počinje s Darijom Morgendorfer, neprilagođenm i sarkastičnom zvezdom serije "Daria" koja je na duhovit, sarkastičan način komentarisala život u američkom predgrađu.

Anđelika Pikls, četvorogodišnja razmaženica iz serije "Rugrats" našla se na listi uz Elajzu Tornberi iz serije "The Wild Thornberrys", hrabru Meridu iz istoimenog Piksarovog filma, ali i Beti Bup, jednu od najprovokativnijih junakinja ikada nacrtanih.

Na listi su i Džejn Džetson, matrijarh Džetsonovih, Diznijeve hrabra Mulan i Tiana - prva crna princeza, Lusi van Pelt, drugarica Čarlija Brauna i Snupija, Vilma iz porodica Kremenko, ali i Lois Grifin, žena Pitera, glavnog junaka serije "Porodični čovek".

Listu zaokružuju Velma Dejs Dinkli, najpametniji član ekipe Skubi Dua, Pokahontas, Pepa Prase, pametnica Lisa Simpson, možda najpoželjniji kiklop u animiranom svetu - Turanga Lia iz Futurame, Eli Federiksen iz filma "Do neba", Džesi iz "Priče o igračkama" i nezaobilazna Mardž Simpson.

Koja je vaša omiljena animirana junakinja?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: