"Žao mi je što sam ubio Lenona"

Trideset četiri godine nakon što je ubio muzičku legendu Džona Lenona, Mark Čepmen se konačno pokajao.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 29.08.2014.

18:18

Default images

Čepmen, koji danas ima 59 godina, izdržava doživotnu kaznu u zatvoru Vende u Oldenu, u državi Njujork.

Prema pisanju Indipendenta, ubica bivšeg Bitlsa je tokom nedavnog saslušanja pred komisijom za puštanje iz zatvora na uslovnu slobodu, rekao: "Žao mi je što sam ispao takav idiot i izabrao loš put do slave. Žao mi je zbog velikog bola koji sam naneo".

"Mnogi su ga voleli. Bio je talentovan i fantastičan čovek. Mnogi ljudi i dalje pate. Znam da to nije zločin kao bilo koji drugi", naveo je Čepmen čija je molba, uprkos pokajanju, po osmi put odbijena.
Beta/AP
Komisija je u obrazloženju odluke navela da i dalje postoji realna mogućnost da bi on ponovo prekršio zakon, te da je njegova sloboda "inkompatibilna sa bezbednošću društva".

Slavnog britanskog muzicara Čepmen je ubio 8. decembra 1980. u Njujorku, ispalivši u njega pet hitaca na ulazu u zgradu Dakota u kojoj je Lenon živeo. Osnivač i vođa Bitlsa je imao 40 godina kada je ubijen.

Njegova udovica Joko Ono se žestoko protivi oslobadanju Čepmena koji od 2000. ima pravo da svake druge godine podnosi zahtev za puštanje na slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: