Arturo - polarni medved koji se muči na +40

Arturo je poslednji polarni medved u Argentini. Njegov najbolji prijatelj Palusa, umro je pre dve godine.

Život

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

13:08

Default images

On se nalazi u Mendoza zoo vrtu i njegovo ponašanje se opisuje kao nenormalno, kažu eksperti koji se plaše da medved ne poludi od vrućine.

Arturo bi trebalo da živi na -40 stepeni dok u Mendoza zoo vrtu u Argentini trpi temperature i do +40 stepeni celzijusovih.

Već su organizovani protesti i potpisivane peticije da se ovaj 29-godišnji polarni medved preseli u zoo vrt u Kanadi gde bi imao bolji život za početak zbog mnogo nižih temperatura.
Foto: facebook.com/SavePolarBearArthur
U decembru usled vrelog talasa jedna polarni medved, Palusa, umro je od vrućine.

Peticiju je potpisalo već 60.000 ljudi.

Da bi se Arturo preselio u kanadski zoo vrt potrebno je da postoje zapisi o životinji tri godine unazad što u argentinskom zoo vrtu nemaju.

Stručnjaci kažu da je Arturo star i fragilan da bi se selio iz Mendoza vrta najviše zbog poremećenog metabolizma usled neadekvatnih uslova življenja, piše EliteDaily.

Foto: facebook.com/SavePolarBearArthur

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: