Severna Koreja: Još jedan interesantan zakon za muškarce

Muškarci u Severnoj Koreji sada moraju da nose istu firzuru kao i vrhovni vođa ove zemlje, Kim Jong Un, piše BBC.

Život

Izvor: BBC

Sreda, 26.03.2014.

22:20

Default images

Pravila koja su objavile vlasti u ovoj zemlji prvo su uvedena u Pjongjangu pre dve nedelje, a sada su počela da se primenjuju širom zemlje – a čini se kako neki žitelji Severne Koreje nemaju nikakvih problema sa novim propisom, izveštavaju lokalni mediji.

„Frizura našeg vođe je poprilično specifična, da tako kažem i ne stoji baš svima lepo zbog različitih oblika lica i glava ljudi“, izjavio je jedan izvor za Radio Free Asia.

Međutim, jedan žitelj Severne Koreje koji živi u Kini tvrdi da takav izgled nije popularan u zemlji zbog toga što frizura podseća na kineske krijumčare.

Frizure su pod nadzorom vlasti već neko vreme u Severnoj Koreji, a do novog propisa u opticaju je bilo 18 različitih stilova frizure za žene i 10 za muškarce a nedavno je državna televizija lansirala kampanju protiv duge kose pod nazivom „Hajde da skratimo kosu u skladu sa socijalističkim životnim stilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: