Ovako izgleda seksualno vaspitanje u Srbiji

Pomalo stidljivo, ali pre svega na visini zadatka, bečejski srednjoškolci su dočekali prvi čas seksualnog vaspitanja. Sve što ih je zanimalo o seksualnim odnosima, od sada će pitati u učionici, umesto na internetu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2013.

18:01

Default images

Projektom je obuhvaćeno 10 škola u celoj Vojvodini. Ukupno 1200 đaka će ove školske godine na dobrovoljnoj bazi pohađati ovaj predmet, a nastavnici će biti volonteri edukatori.

Potreba za ovakvim oblikom dodatnog obrazovanja je nesporna - statistika je sumorna i kaže da se u Vojvodini godišnje prekine oko 50 hiljada trudnoća, a, nezvanično, tačan broj abortusa je dvaput veći.

Budući ekonomisti su na prvom času dobili i priručnik sa najčešćim pitanjima i odgovorima o reproduktivnom zdravlju.

Ukoliko ovaj pilot projekat uspe u Vojvodini, priliku da u njemu učestvuju dobiće i đaci u celoj Srbiji. Za to je neophodna saradnja skupština Vojvodine i Srbije, ali i zvanična inicijativa i promena nastavnih planova i programa.

Pogledajte kako je izgledao prvi čas seksualnog obrazovanja kod nas, i šta o njemu misle organizatori ali i oni najvažniji – srednjoškolci:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: