Tuđin koji plaši i posle 3 decenije

Kada se 1979. godine pojavio "Alien" (Osmi putnik, Tuđin) reditelja Ridlija Skota, svet je dobio biće koje plaši istom snagom i intenzitetom, evo već četvrtu deceniju. Ako vas je zanimalo da saznate kako je tuđin napravljen da bude onakav, sada je pravi trenutak.

Život

Izvor: B92

Petak, 06.09.2013.

16:05

Default images

Iskakanje tuđina iz grudi svog "domaćina" i njegov prvi dah uz krik, pucanje (ljudskih) kostiju i užas svih koji tome prisustvuju - scene su koje niko - ko je bar jednom u životu pogledao bar minut iz ovog SF/horor remek dela - neće zaboraviti.

Tvorac tuđina je Hans Rudolf "Ruedi" Giger, švajcarski slikar, vajar, arhitekta i dizajner - a za svoju kreaciju dobio je Oskara.

Dizajner Stiven Norington iz Stan Winston Studija omogućio nam je uvid u sam proces nastajanja monstruma. Možda je snimak star i pomalo mutan, možda i fotografije nisu neke, ali sada možemo da vidimo i kako se to malecko biće pomeralo (zahvaljujući malom kablu). Danas bi se ovakvi efekti pravili kompjuterima (CGI), ali ovakav zastrašujući efekat teško može da se napravi i posle toliko godina.

Evo kako je sve počelo i kako je Džon Hurt "omogućio" tuđinu da počne novu fazu svog života. Izvor: Gizmodo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: