Stonoge osumnjičene za sudar vozova u Australiji

Crne portugalske stonoge su glavnoosumnjičene za sudar dva voza u zapadnom delu Australije, pošto su istražitelji pronašli stotine zgnječenih stvorenja koja su stvorila klizavu masu na šinama.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 05.09.2013.

10:45

Default images

"Stonoge su jedan od faktora koje ćemo uzeti u obzir," rekao je portparol javnih železnica Zapadne Australije Dejvid Hejns.

Šest putnika završilo je u bolnici zbog trzajnih povreda vrata, pošto je voz koji je ulazio u stanicu u Klarksonu - oko 40 kilometara severno od Perta - udario u drugi koji je stajao na koloseku.

Stonoge su u Australiji već ranije stvarale probleme u železničkom prometu pa su tako 2009. preplavile oko dva kilometra šina u okolini Melburna izazivajući velika kašnjenja vozova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: