Nevidljivost uskoro postaje realnost?

Kanadska kompanija „Hyperstealth“ tvrdi da je stvorila materijal koji će osobu koja ga nosi učiniti nevidljivom.

Život

Izvor: B92

Subota, 15.12.2012.

12:58

Default images

Materijal nazvan „Quantum Stealth“ nosioca čini nevidljivim tako što krivi svetlosne talase oko nje, a ukoliko je verovati videu, ova tehnologija radi poput ogrtača za nevidljivost Harija Potera.

Kompanija od 2002. godine razvije različite tipove kamuflaža za vojne uniforme, vozila i zgrade, a 2010. godine predstavila je materijal SmartCamo, za koji je „navodno“ tvrdila da je u stanju da prilagodi svoju kamuflažu sredini u kojoj se nalazi, ali video javne demonstracije nikada nije bio dostupan širom javnosti pošto je na intervenciju vojske Sjedinjenih Američkih Država on skinut.

Zbog istih sigurnosnih razloga kompanija u ovom slučaju ne želi da deli previše informacija, a video i slike samo su nagoveštaj tehnologije pošto nije snimljeno kako ona zapravo funkcioniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: