Ketrin Zita-Džouns u mentalnoj bolnici

Lepa Velšanka (41) je nedavno provela nekoliko dana u mentalnoj bolnici gde joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj II.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

00:00

Default images

Ovu bolest, poznatu i kao manično-depresivnu psihozu, izazvao je stres dok je gledala supruga Majkla Daglasa kako se bori sa rakom grla.

„Nakon velike napetosti koju je osećala prošle godine, Ketrin je odlučila da na kratko ode u instituciju za mentalno zdravlje”, kazao je njen portparol. „Ona se oseća odlično i jedva čeka da počne snimanje dva filma”.

People magazin je objavio da je Ketrin provela 5 dana u neimenovaj bolnici, a sajt TMZ - koji se bavi tračevima o poznatima - navodno je došao do podatka da je reč o bolnici Silver hil u Konektikatu, no glumičin publicista to demantovao.

Silver hil je elitna bolnica specijalizovana za psihijatrijske poremećaje i bolesti zavisnosti bogatih i slavnih gde jednodnevni boravak košta 1.000 dolara.

Maraja Keri je tu tražila pomoć 2001. nakon što je, navodno čula glas Merilin Monro kako izlazi iz njenog klavira, a Bili Džoel je boravio godinu dana kasnije da bi se izlečio od alkoholizma. Kasnije se žalio da je „hrana bila užasna”.

Od bipolarnog poremećaja, u kojem se smenjuju periodi manične ushićenosti i naleti depresije, danas pati oko 340 miliona ljudi - 1 od 4 žene i svaki 10. muškarac.

Bipolar II, za razliku od bipolara I, karakterišu duži periodi depresije i često vode ka samoubistvu. Okidač za ovaj poremećaj su velike životne promene.

Majkl Daglas (66) je u januaru izjavio da je pobedio rak grla 4. stepena uz pomoć šestomesečne hemoterapije i zračenja. Doktori kažu da su velike šanse da će se bolest vratiti u naredne 2-3 godine.

Daglas i Zita-Džouns imaju dvoje dece od 10 i 7 godina. „Nema sumnje da je ovo bila stresna godina za porodicu”, izjavio je prijatelj magazinu People.

„Ona je otišla u bolnicu na nekoliko dana jer treba da počne da snima i htela je da bude sigurna da je u top formi, što i jeste”.

Ketrin je angažovana kao glavna glumica u filmovima „Playing the Field” pored Džerarda Batlera, Denisa Kvejda i Džesike Bil i „Lay the Favorite” gde su joj partneri Brus Vilis i Džastin Timberlejk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

21 h

Podeli: