Gej venčanje kakvo se retko viđa

Prošlog vikenda dvojica muškaraca u Africi su stupila u brak u prvoj zabeleženoj tradicionalnoj gej ceremoniji na kontinentu, prenosi Hafington Post.

Izvor: index.hr

Tšepo Kameron Modisane i Toba Kalvin Sitol venčani su u gradu Kva Dukuza u južnoafričkoj pokrajini KvaZulu-Natal pred 200 gostiju i to u ceremoniji koja je objedinila običaje etničkih grupa Zulu i Tsvana.

Ova dvojica 27-godišnjaka venčaće se još jednom, krajem ove godine u Johanesburgu.

"Velik korak za naš odnos bio je objaviti ga našim porodicama. Blagoslovljeni smo što nas okružuju ljudi koji su puni podrške. Iako smo homoseksualci, još uvek nas vole", izjavio je Tšepo, a njegov partner dodao je kako se nadaju da će uskoro moći i da usvojiti dete: "Porodica nam je veoma važna i to je glavni razlog što želimo da imamo dece. Želimo da ona odrastu u okruženju u kojem su voljena od strane oba roditelja koji ih cene i poštuju".

Vesti

U Poljskoj nude foto-tapete s prizorima koncentracionih logora

Poljski Institut pamćenja naroda oštro je protestovao zbog toga što sve više proizvođača foto -apeta u svoj asortiman uvršćuje i prizore iz koncentracionih logora pa tako Poljaci mogu da "ukrase" neki od zidova u svom domu i zloglasnim Zidom smrti uz koji su nacisti streljali Jevreje i druge zatočene u nacističkom koncentracionom logoru Aušvic.

Vesti petak 28.08. 19:05 Komentara: 2
strana 1 od 2378 idi na stranu