Švarceneger rasprodaje državnu imovinu

Guverner Kalifornije Arnold Švarveneger organizovao je rasprodaju nepotrebne državne imovine u nastojanju da i na taj način popuni manjak u budžetu "zlatne zemlje" od deset milijardi dolara, izveštava Radio "Glas Amerike" (VoA).

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2009.

12:14

Default images

Švarceneger je, naime, da bi pospešio takvu akciju na kojoj je ponuđena prodaja "svega i svačega" - od klavira do patrolnih automobila - lično dočekao prve kupce koji su mogli tom prilikom po niskoj ceni da se domognu razne robe koja se do sada uglavnom nalazila u državnim magacinima.

Prvog dana u toj akciji pojavilo se oko četiri hiljade zainteresovanih kupaca. Oni su po povoljnoj ceni nabavljali kancelarijski nameštaj, kompjutere, mašine za veš, odeću i obuću, kao i razne druge proizvode.

Bilo je i onih koji su kupili po deset kompjutera, jer je cena bila izuzetno povoljna - svega 70 dolara po komadu. Neki su odlučili da nabave i Gajgerove brojače, ili mašine za pranje veša od 50 dolara, kao i elegantne cipele za svega pet dolara.

Sadašnji guverner Kalifornije je, kako ističe VoA, odlučio da rasproda sve ono što se nalazilo u malim skladištima i vladinim kancelarijama, a nikad nije korišćeno.

Uprkos Švarcenegorovom trudu da pospeši takvu akciju do sada je, prodata roba za nešto više od milion dolara i neizvesno je, imajući u vidu da je to nezantna suma u odnosu na iskazani deficit, šta je sledeće od državne imovine na prodaju, zaključuje VoA.

Foto: FoNet

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: