Sve o vizama na jednom mestu

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2006.

16:32

Default images

Građanski pakt za jugoistočnu Evropu pokrenuo je prvi Vodič za vize online. Građani Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije na stranici www.needvisa.net  mogu da pronađu sve informacije o svemu što je nepohodno za dobijanje vize za većinu evropskih zemalja.

U želji da obezbedi slobodu kretanja, Građanski pakt je 2002. godine pokrenuo kampanju za ukidanje viza. Posle nekoliko godina vođenja kampanje, uz nekoliko hiljada peticija, atraktivnih uličnih akcija i čajanki na graničnim prelazima, lobiranja i zagovaranja, istraživanja, seminara, konferencija i knjige priča iz reda za vize, Građanski pakt sa ponosom predstavlja prvu ikada sastavljenu listu svih neophodnih dokumenata, kontakata i ostalih informacija o evropskim viznim procedurama za građane Zapadnog Balkana.

Građanski pakt podseća da postojeći vizni režim naročito pogađa mlađe generacije u vrlo negativnom smislu. Većina mladih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije nikada nisu izašli iz svoje zemlje. Oni od kojih se očekuje da izgrade novi i bolji Balkan, nisu u mogućnosti da vide kako funkcionišu društva u njihovom susedstvu.
(OneWorld SEE)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: