Ovaj odevni komad nikako ne bi trebalo da nosite u Australiji

U mnogim zemljama sveta postoje neki veoma dugovečni zakoni, koji svoju dugotrajnost duguju činjenici da su dobri u zaštiti građana.

Život

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2017.

11:07

Ovaj odevni komad nikako ne bi trebalo da nosite u Australiji
GettyImages / Ilustracija

Postoje, međutim, i oni koji, kao zaostavština prošlih vremena, danas deluju potpuno smešno. Jedan od najsmešnijih takvih zakona i dalje je na snazi u australijskoj državi Viktorija, piše britanski Ekspres.

Građanima te države zakonom je zabranjeno da nose roze vruće pantalone. Ta zabrana, međutim, nije na snazi tokom cele nedelje, već važi samo nedeljom posle podneva. To, u teoriji, znači da niko ne bi imao nikakvih problema ako bi ružičasti šorcić nosio na sebi od ponedeljka do subote.

Australija je, i inače, poznata po krajnje neobičnim zakonskim rešenjima, pa tako npr. postoji zakon iz 1967. godine koji zabranjuje pravljenje kišnih oblaka - ako za to niste kvalifikovani.

Po zakonu koji uređuje pitanja beskućnika, iz 1966. godine, građanin može biti kažnjen sa godinu dana zatvora ukoliko se zatekne u blizini i u istom objektu u kome se nalaze lopovi. Ono što nije jasno je da li ovo zakonsko rešenje važi u situaciji kada lopovi pljačkaju upravo vašu kuću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: