Zaštitite decu od sunca - šta svaki roditelj treba da zna

Deca vole da su napolju slobodna na suncu, trče po parku, plaži ili planini, plivaju u vodi tokom leta, pa je zato veoma važno na adekvatan način zaštiti ih od sunca. Svaki roditelj zato treba da zna da izabere pravi preparat za nežnu dečju kožu.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2018.

08:30

Zaštitite decu od sunca - šta svaki roditelj treba da zna
Foto: Promo

Osim toga, koža mališana treba da bude pokrivena i da obavezno na glavi nose šešir sa obodom i naočare za sunce. Mališane treba, pre nego ih obučete i spremite za izlazak napolje, po celom telu da namažete odgovarajućom kremom. Ne zaboravite da lice, vrat i uši treba da namažete u većim količinama kreme, uz obavezno nošenje šešira i naočara za sunce.

Obratite pažnju i na kolena, gornju stranu stopala i pete, koje se često "previde" prilikom nanošenja preparata. Kako deca tokom leta vole mnogo vremena da provode u vodi, preporučljivo je sloj preparata obnavljati nakon plivanja i brisanja peškirom.

Dečja koža je tanja, osetljivija i nema dovoljno izgrađene odbrambene mehanizme, a Eucerin® preparati za zaštitu od sunca za decu pored toga što obezbeđuju pouzdanu UV zaštitu i bilošku zaštitu kože, sadrže vitamin E, koji jača odbrambene mehanizme kože.
Foto: Promo
Ovi preparati sadrže i dekspantenol, koji umiruje izazetno osetljivu kožu beba.

Ne sadrže paraben, boju i parfem, vodootporni su. Klinički je dokazano da ovi preparati odgovaraju čak i deci sa atopijskim dermatitisom.

Eucerin® zato preporučuje Losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+, Losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca sa mikropigmentima SPF 30 i Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+.
Foto: Promo
Takođe, preporučuju i novo džepno pakovanje Eucerin® Fluida za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF50+, Eucerin®Losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ i Eucerin®Sprej za zaštitu od sunca za decu SPF 50+, a koji sadrže formulu za zaštitu od mrlja, koja će umanjiti i ovu roditeljsku brigu.

Inače, u toku su popusti do 20 odsto na sve Eucerin® preparate za zaštitu od sunca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: