Zbog čega kod zubara idemo samo "kad zaboli"? / VIDEO

Odlazak kod zubara samo kada se mora i sve više onih koji imaju sve manji broj svojih zuba, poražavajući su podaci o dentalnom zdravlju nacije. U Stomatološkoj komori Srbije navode da samo trećina odraslih redovno odlazi kod stomatologa.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

20:20

Zbog čega kod zubara idemo samo
Thinkstock / Ilustracija

Na pitanje koliko često idu kod zubara, građani Srbije uglavnom odgovaraju "onda kada mora". Zbog toga, u Srbiji posla za stomatologe ima sve više, a pacijenata je sve manje.

Deca, studenti, trudnice, socijalno ugroženi i penzioneri, po zakonu, mogu besplatno da se leče kod državnog zubara. Zaposleni moraju o svom trošku.

U vreme kada postoji anestezija strah od zubara nije opravdanje, ali zato cena usluge može da predstavlja problem.

Izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koje su uskoro očekuju, možda bi mogle da utiču da se to donekle promeni...

Opširniju priču pogledajte u prilogu televizije O2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: