Redak slučaj bebe koja se dvaput rodila

Margaret Bomer iz Teksasa je u 16 nedelji trudnoće saznala da fetus ima retku bolest koja može da ga ubije. Ipak, ona nije želela da prekine trudnoću pa je tako njena beba “rođena“ dva puta.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

12:47

Redak slučaj bebe koja se dvaput rodila
Foto: Thinkstock

Ova majka troje dece saznala je da se fetus nalazi u retkom stanju, gde tumor raste iz korena repne kosti. Iako fetus u nekim slučajevima može da izdrži tumor do rođenja, u ovom slučaju bi tumor sprečavao dotok krvi, što bi na kraju rezultiralo smrću.

Bomerova se odlučila na rizičnu fetalnu operacije koja podrazumeva da se fetus, koji je do operacije već imao 24 nedelje, izvadi iz materice i bude podvrgnut petočasovnoj proceduri.

Doktori su uklonili tumor i vratili bebu nazad u stomak. Kada se, nakon nekoliko meseci porodila, lekari su bebi odstranili ostatke tumora i sada se lepo oporavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: