Zanimanje: surogat majka

Džil Hokins je surogat majka i zavisna je od rađanja - to je i pored velikih komplikacija dok je čekala osmo dete, nastavila da radi. Trenutno nosi blizance – devetu i desetu bebu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2012.

09:25

Default images

Džil će za tri nedelje napuniti 48 godina i rešena je da, iako to može ugroziti njeno zdravlje, rodi još dve bebe do svog 50. rođendana.

Iako je Džil, koja nema svoje dece, nakon 8. surogat bebe, obećala svojoj porodici da će prestati da rađa decu, to ipak nije učinila i rešila je da još malo produži svoju bogatu surogat karijeru.

“Iako sam tokom prethodne trudnoće imala ozbiljne zdravstvene probleme, to sam brzo zaboravila i odlučila da nastavim sa rađanjem. Kada sam trudna osećam se ispunjeno,” rekla je Džil.

“Bila sam oduševljena kada sam saznala da ovog puta nosim blizance, osećam se kao da sam prvi put trudna.”

Prvih sedam beba Džil je rodila pomoću svojih jajašca i očevih spermi putem veštačke oplodnje. Međutim sada se podvrgla vantelesnoj oplodnji i trenutno je u 14. nedelji trudnoće.

Ipak, iako su za sad obe bebe dobro, Džil opet prolazi kroz probleme koji su je mučili i tokom prethodne trudnoće. “Vrlo brzo se umaram i imam teške glavobolje,” kaže ona.

Nakon treće trudnoće dijagnostikovana joj je depresija i čak je pokušala da se ubije. Ona kaže da je depresija nastupila zbog nekih srednjoškolskih dešavanja i bitke da izgubi na kilaži a ne zbog nošenja toliko beba koje nisu njene.

Gospođica Hokins, koja dobija 12.000 funti za svaku trudnoću, kaže da nikada nije bila zaljubljena.

“Svi misle da olako donosim odluku da rodim nekom paru dete, ali to nije tako. Uvek dobro razmislim o svemu i ne brzam stvari.

Nikada nisam imala želju da zadržim nijedno dete. Nemam majčinski instinkt i sebična sam. Većina žena ne bi mogla da se odrekne bebe; rađanje je vrlo emotivno iskustvo,” kaže Džil.

“Ljudi misle da sam luda, ali moji prijatelji su već naviknuti na moje trudnoće.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: