Pampers UNICEF kampanja 1 pakovanje=1 vakcina

Godine 1999, materinski i neonatalni tetanus su bili glavni krivac za smrt najmanje 215,000 novorođenčadi godišnje.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

10:59

Pampers UNICEF kampanja 1 pakovanje=1 vakcina

Najveći broj zaraženih ovom virusom bile su majke i bebe iz siromašnih i udaljenih područja, za koje je najčešće nepristupačan zdravstveni sistem u zemljama u razvoju. U nedostatku vakcina čija je cena niska i osnovnih higijenskih uslova pri porođaju i nakon njega, otežano je pravo na život tih žena i njihove dece. U 2000. godini UNICEF se priključio Svetskoj Zdravstvenoj Organizaciji I Populacioni fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) kako bi ujedinili snage u borbi protiv materinskog i neonatalnog tetanusa.

In 1999, maternal and new-born tetanus was a major health problem responsible for the deaths of at least 215,000 infants each year. Most affected were mothers and babies living in poor and remote areas, which are most often inaccessible to medical system in developing countries. Lack of effective vaccines that cost very little and failure to comply with basic sanitary practices during childbirth and after it hampered the rights to life of these women and their little ones. In 2000, UNICEF joined the World Health Organization and the UN Population Fund (UNFPA) to mobilize forces in the fight against maternal and neonatal tetanus.

Pampers® se od 2006. godine obavezao da pomogne UNICEF i SZO u eliminaciji MNT. Pampers, brend od poverenja, sa iskustvom koje traje više od 50 godina kada je reč o proizvodima koji se brinu o bebama, u partnerstvu sa UNICEF-om, priključio se globalnoj inicijativi koja želi da iskoreni neonatalni tetanus u zemaljama koje imaju ograničena sredstva.

Since 2006, Pampers® has been committed to help UNICEF & WHO eliminate MNT. Pampers, a trustworthy brand, with an experience of over 50 years in baby care products, has partnered with UNICEF, joining the global initiative to eliminate neonatal tetanus in countries with limited resources.

Godine 2008. kampanja je postala globalna inicijativa koje je uključivala Srbiju, i roditelji iz Srbije su se pridružili kampanji i pozitivno uticali na sudbinu miliona majki i dece širom sveta. Prema podacima SZO i UNICEF iz februara 2015. od trenutka kada je započelo Pampers – UNICEF partnerstvo, sačuvano je 500.000 novorođenih života i svakog sekunda majka i njeno dete su primile vakcinu.

Poslednjih 10 godina, podrška koju je Pampers uputio UNICEF-u pomogla je da se otkloni MNT u 17 zemalja (Bangladesš, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Kina, Comores, Kongo (Republika) , Obala slonovače, Egipat, Eritreja, Gabon, Gana, Gvineja Bisao, Irak, Laos PDR, Liberija, Madagaskar, Malavi, Mauritanija, Mozambik, Mijanmar, Namibija, Nepal, Ruanda, Senegal, Sijera Leone), i Pampers je donirao vakcine koje su zaštiitile 100 miliona žena i njihove bebe od MNT.

Pampers® nastavlja da donira za svako prodato pakovanje pelena po jednu vakcinu putem “1. pakovanje = 1. vakcina” Pampers – UNICEF kampanje. Podržavanjem Pampers® – UNICEF kampanje, možemo pomoći da se zaštite žene i bebe koje su najugroženije od materinskog i neonatalnog tetanusa koji i dalje prete da ugroze živote preko 71 milion žena i njihovih beba u 21. zemlji (Zasnovano na Referentna grupa za dečje zdravlje i epidemiologiju Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a (Lancet, oktobar 2014. godine). Pampers poziva roditelje da im se pridruže u posebnoj rođendanskoj želji: da pomognu u borbi protiv materinskog i neonatalnog tetanusa (MNT) koji je još uvek pretnja. Pridružite nam se u ostvarenju naše želje povodom 10. rođendana i zajedno sa vašom željom, Pampers® i UNICEF mogu zaštititi bebe širom sveta od neonatalnog tetanusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: