Hakeri tvrde da su uspeli da prevare Face ID na iPhone-u X

Kako kažu, svi troškovi izrade mape izašli su ih jedva 150 dolara.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Face ID dozvoljava korisnicima iPhone X da otključaju svoj telefon običnim pogledom u njega. Budući da ova revolucionarna opcija izaziva velike kritike, ali je i tema podsmeha, mnogi neprestano traže način da ga prevare.

Sada hakeri iz vijetnamske filme Bkav tvrde da su napravili masku čija je izrada koštala 150 dolara i da su uspeli da prevare Face ID.

Kako kažu, koristili su masku koja je kombinacija 3D štampe, dvodimenzionalnih fotografija i šminke kao.

“Nakon 10 godina razvoja, otključavanje licem nije još uvek dovoljno jako obezbeđenje za kompjutere i smartfone“, upozoravaju.

To bi značilo da će svet još uvek morati sa čeka na pouzdanost kakvu ima Touch ID. Štaviše, 2016. godine FBI je platio više od milion dolara hakerima da otključaju telefon teroriste iz San Bernadina koji je bio zaključan otiskom prsta.

Vesti

Pratite uživo na B92: Radionica DW-a o inovacijama u medijima

Radionica “Future Media Workshops“, koja se danas i sutra održava u Bukureštu u saradnji Dojče velea i rumunske televizije Digi24, ima za cilj da prikaže na koji način se može unaprediti novinarski sadržaj korišćenjem novih alata i tehnologija. Radionicu možete pratiti uživo na našem sajtu.

Vesti petak 24.11. 09:50 Komentara: 0
strana 1 od 1689 idi na stranu