Verovali ili ne, iPhone X do sada nije bio legalan

Nije da je samo njegovo postojanje kršilo zakone, već je jednostavno bilo zabranjeno započeti prodaju. Može zvučati iznenađujuće, ali sve do sada, uopšte nije bilo sigurno hoće li potencijalni kupci moći da kupe iPhone X nakon 3. novembra.

Izvor: imagazin.rs
Podeli
foto: getty
foto: getty

Ako niste dobro upoznati sa radom američke Savezne komisije za komunikacije, FCC skraćeno, vrlo lako biste mogli pomisliti, na osnovu prošlonedeljnih događaja, da je jedini posao koji FCC obavlja, da pravi probleme oko stvari koje je tehnički nemoguće postići Ali u stvarnosti, oni rade vrlo važan posao. Tačnije, oni moraju odobriti svaki uređaj koji može emitovati radio signale, za prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama, pre nego što uređaj stigne na police.

U praksi, to znači mnoštvo testova. Ispituje se da li uređaj uzrokuje bilo kakvu vrstu štetne interferencije između ostalog i da li je siguran za ljudsko telo, da li prelazi određena ograničenja, i generalno, radi li ili ne. Očito, Apple ima ogromno iskustvo u tome kako se pridržavati gore navedenih pravila, pa zapravo i nije bilo pitanje hoće li odobriti iPhone X ili ne. U svakom slučaju, sve do sada, ovaj mali tekst se nalazio na stranici proizvoda:

“iPhone X nije odobren od Savezne komisije za komunikacije. Uređaj nije, i možda neće biti pušten u prodaju ili najam dok se ne dobije odobrenje“

Znajući da će pretprodaja započeti krajem ovog meseca, tačnije 27. oktobra, odobrenje je stiglo u pravi čas, piše "iMagazin.rs".

Prati B92 na Viberu

Vesti

Maska za iPhone, skuplja od iPhonea

Ova jedinstvena titanijumska maska za iPhone košta više nego taj pametni telefon, inače poznat po ceni za koju se baš i ne može reći da je pristupačna. Proizvođač je kompanija Grey, poznata po svojim luksuznim "modnim" dodacima za telefone.

Vesti nedelja 22.10. 12:30 Komentara: 0
strana 1 od 1673 idi na stranu