Apple macOS High Sierra stiže 25. septembra

Kompanija Apple je najavila High Sierra, najnoviju verziju macOS-a, još u junu na WWDC-u, a beta verzija se testira već mesecima. Sada je napokon spremna finalna verzija, koja će biti dostupna od 25. septembra.

klix.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

High Sierra je potpuno besplatna i kompatibilna gotovo sa svakim Mac-om napravljenim 2009. godine i kasnije. Međutim, novi OS bi mogao imati problema s kompatibilnošću starijih aplikacija. Recimo, stare verzije Apple-ovih programa Final Cut i Logic nisu kompatibilne.

Novi OS će omogućiti više prostora na Mac-u, ubrzati izvršavanje određenih zadataka, olakšaće backup, a omogućiće se podrška eksternog GPU-a i VR uređaja. Ovo je prvi put da će Mac dobiti VR podršku i da će biti kompatibilan sa SteamVR i HTC Vive VR headsetom. Novi HEVC video kodek će učiniti video manjim.

High Sierra donosi poboljšane aplikacije kao što su Photos, Safari, Mail, Notes, Siri i Sporlight. Naprimer, moći ćete da blokirate automatsko pokretanje videa u Safariju.

Vesti

Pratite uživo na B92: Radionica DW-a o inovacijama u medijima

Radionica “Future Media Workshops“, koja se danas i sutra održava u Bukureštu u saradnji Dojče velea i rumunske televizije Digi24, ima za cilj da prikaže na koji način se može unaprediti novinarski sadržaj korišćenjem novih alata i tehnologija. Radionicu možete pratiti uživo na našem sajtu.

Vesti petak 24.11. 09:50 Komentara: 0
strana 1 od 1688 idi na stranu