Microsoft kao najveći konkurent Saleforce-a

Microsoft je navodno ponudio čak 55 milijardi dolara da preuzme Salesforce u prvoj polovini ove godine, ali se taj pokušaj nije uspešno završio.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 29.08.2015.

08:37

Default images
Foto: Beta/AP

Salesforce CEO Mark Beniof je uzvratio tražeći čak 70 milijardi dolara! Stoga, potencijalan posao je propao. Međutim, sada Microsoft predstavlja veliku konkurenciju za najvažniji proizvod kompanije Salesforce. Reč je o cloud CRM rešenju, a analitičari kompanije JP Morgan su objavili rezultate ankete u kojoj su pitali: „Koga vidite kao najvećeg konkurenta?“, misleći na Salesforce.

Rezultati su pokazali da najveći broj anketiranih vidi Microsoft kao najvećeg konkurenta. Od 56 vendora koji su učestvovali, 23% njih je odabralo Microsoft. Na drugom mestu, daleko iza, našao se Oracle sa 11% glasova. Analitičari smatraju da ovaj odziv pokazuje da Microsoft postaje sve kompetitivniji i vidljiviji na polju cloud rešenja, dok mnogi drugi stagniraju.

Naravno, rezultate treba uzeti sa određenom rezervom. Iako se radilo o 56 Salesforce partnera, mnogi drugi učesnici u tržišnoj utakmici nisu uzeti u obzir. Opet, obzirom da se radilo upravo o Salesforce partnerima, ova anketa može biti najmerodavniji odgovor na pitanje koga vide kao direktnog konkurenta, a kao glavni konkurent je označen Microsoft Dynamics CRM.

Gartner navodi da Microsoft investira puno u Dynamics CRM i da se očekuje da tom segmentu gigant iz Redmonda posveti veliku pažnju. Prošle godine je Microsoft držao svega 5.8% CRM tržišta, što mu je donelo četvrtu poziciju. Ispred njega su bili Salesforce, SAP i Oracle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: