Facebook predstavio foto-aplikaciju

Facebook je lansirao smartfon aplikaciju za razmenu fotografija pod nazivom Camera.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

10:21

Default images

Softver omogućava korisnicima da snime nekoliko slika i postave ih odjednom a ne da ih uploaduju jednu po jednu.

Aplikacija omogućava i feed fotografija prijatelja.

Ovaj potez je pomalo neočekivan jer program nudi alatke slične Instagramu, koji je Facebook kupio u aprilu. Zapravo, kupovina još nije privedena kraju, iako se zna da je društvena mreža platila milijardu dolara za ovaj foto-sajt.

Brajan Blau, direktor u Gartneru, kaže da ovaj potez Facebooka može da iznenadi neke, ali da ima smisla. „Facebook mora da krene dalje sa svojim biznisom”, izjavio je za BBC. „On je ranije otkrio da će Instagram da bude odvojena delatnost i pokretanjem Camere Facebook omogućava Instagramu da ostane netaknut.
Društvena mreža je preuzela neke njegove katrateristike ali nije ugrozila vodeću poziciju najpopularnijeg sajta za razmenu fotografija”.

Camera trenutno radi samo na Appleovim smartfonima i tabletima, a u zvaničnom saopštenju iz Facebooka se ne spominje kad bi mogla biti dostupna za Android i druge sisteme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: