Ko je novi direktor Yahooa?

Potraga je završena. Yahoo je imenovao Skota Tompsona za novog izvršnog direktora.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 05.01.2012.

09:47

Default images

Bila su to četiri duga meseca za Yahoo od kada je Kerol Barc otpuštena. Kad Tompson zvanično počne da radi, 9. januara, v.d. CEO-a Tim Mors vraća se na staru poziciju finansijskog direktora.

Skot Tompson je od 2008. bio predsednik PayPala. Kako je Yahoo objavio u zvaničnom saopštenju, on je pomogao da PayPal izraste u jakog igrača na sceni online plaćanja. Pod njegovim vođstvom PayPalova baza aktivnih korisnika se povećala sa 50 miliona na 104 miliona u 109 zemalja.

Uprkos ovako impresivnom podvigu, Yahoo će svakako predstaviti nove izazove za Tompsona.
Skot Tompson (Beta)
„Skot dolazi u Yahoo kao dokazani stručnjak koji može da nadogradi uspeh oslanjajući se na čvrste postojeće temelje u vidu resursa, da upali iskru inovacije i dovede do rasta poslovanja, što je upravo formula koja nam treba”, kazao je Roj Bostok, predsedavajući Upravnog odbora kompanije.

„Njegovo poznavanje online poslovanja, u kombinaciji sa operativnim i sposobnostima da napravi dobar tim obnoviće energiju, fokus i zamajac koji je neopdhodan za rast našeg osnovnog biznsa. Tompson je pravi vođa koji treba da nas vratii na put inovacije i na mesto vodeće kompanije u industriji”.

Yahoou je svakako potrebna jasna vizija, novi fokus i pomoć svake vrste. Kompanija je u poslednje vreme bila bez cilja, izgubljena u moru, pokušavajući da izbegne razne pokušaje preuzimanja.

Videćemo da li će Tompson uspeti da joj povrati staru slavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: