YouTube vs. TV

Divne stvari se dešavaju kada se tehnologija sretne sa zabavom, kažu iz YouTube tima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 29.10.2011.

10:26

Default images

“Danas najavljujemo još više talentovanih stvaralaca i originalne zabave koji će se uskoro pridružiti postojećoj YouTube postavci. Ovi kanali će imati po nešto za svakog, bez obzira na to da li ste majka, fan komedije, zavisnik od sporta, ljubitelj muzike ili vrsni poznavalac pop kulture”, navodi se u zvaničnom saopštenju objavljenom sinoć na YouTube blogu.

Njime je ovaj tim najavio svoj projekat u kome sarađuje sa oko stotinu stvaralaca koji će imati svoje YouTube kanale, a među kojima su poznate ličnosti, umetnici i medijske kuće.
Među njima su Madona, Šakil O’Nil, Ešton Kučer i Sofia Vergara, ali i WSJ i Reuters. Njihovi kanali počeće da se pojavljuju već ovog meseca, a većina će se pojaviti sledeće godine. Zajedno, oni će proizvoditi 25 sati originalnog sadržaja svakog dana.

Zainteresovanima YouTube nudi mali “preview” na youtube.com/creators/original-channels, gde se možete i prijaviti ukoliko želite da budete obavešteni kada nova usluga krene sa radom.

Google je, prema nezvaničnim informacija, dao partnerima avanse u ukupnoj vrednosti od 100 miliona dolara, a zarada će se prikupljati, naravno, od reklama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: