Toyota se pridružila Linux Fondaciji

Toyota je najnovija kompanija koja se pridružila neprofitnoj Linux Fondaciji, koja za cilj ima da pomogne razvoju i rastu ovog operativnog sistema otvorenog koda.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2011.

09:12

Default images

Japanski proizvođač automobila se Fondaciji pridružio sa statusom Zlatni član kako bi povećao svoje investicije u Linux „negujući sistem otvorenih inovacija u automobilskom ekosistemu“.

Kao Zlatni član, Toyota je jedan od nekoliko većih članova Linux Fondacije koji nisu prvenstveno proizvođači visoke tehnologije. Od drugih velikih kompanija koje je podržavaju tu su još Google, British Telecom, Fujitsu, Hitachi, Hewlett-Packard, Oracle, Intel, IBM i Nokia.

„Linux nam daje zrelu fleksibilnost i tehnologiju koja nam je potrebna za razvoj naših informacionih i komunikacionih sistema u vozilima kako bismo zadovoljili očekivanja naših korisnika“, kaže Keinči Murata, izvršni direktor odeljenja za razvoj elektronike u Toyoti.

Murata je rekao da Linux Fondacija „nudi neutralni forum u kome možemo da sarađujemo sa vodećim tehnološkim kompanijama u svetu na otvorenim inovacijama koje ubrzavaju razvoj“.

Džim Zemlin, izvršni direktor Linux Fondacije, izjavio je da će Toyotino liderstvo i dokazane inovacije znatno doprineti napretku Linuxa.

„Investiranje ove kompanije u Linux je potvrda sveprisutnosti ovog operativnog sistema i njegove sposobnosti da isprati najnovije zahteve tržišta.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: