Tehnopolis

Petak, 10.12.2010.

17:49

Operateri traže plaćanje naknade

Ekspanziju mobilnog interneta neki evropski operateri vide kao ozbiljan problem, za čije rešenje predlažu plaćanje naknade od strane kompanija koje nude takve servise.

Izvor: B92

Default images

Prema pisanju sajta Bloomberg, sve veći intenzitet korišćenja mobilnog interneta zahvaljujući sve većem broju kvalitetnih mobilnih servisa dovodi u pitanje isplativost sadašnjeg poslovnog modela mobilnih operatera kada je u pitanju ova usluga.

France Telecom, Telecom Italia i Vodafone između ostalih pominju Google, Apple i Facebook kao kompanije čiji mobilni servisi značajno povećavaju intenzitet korišćenja mobilnog interneta.

Operateri govore da bi trebalo pronaći model po kome bi kompanije koje nude mobilne servise trebalo da plaćaju naknade operaterima, u skladu sa posećnošću tih servisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: