Beats i zvanično postao deo porodice Apple

Tehnološki gigant Apple potvrdio je 1. avgusta da je konačno zaključen ugovor o kupovini kompanije Beats, i da je sada popularna audio oprema, kao i Beatsov servis za strimovanje muzike, deo Appleove porodice.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

14:23

Default images

“Veoma smo uzbuđeni što možemo i zvanično da poželimo dobrodošlicu Beats Musicu i Beats Electronicsu u našu porodicu”, navodi se u saopštenju kompanije objavljenom prvog avgustovskog dana. “Muzika je oduvek zauzimala posebno mesto u našim srcima, i oduševljeni smo što udružujemo snage sa grupom ljudi koji vole muziku podjednako kao i mi.”

Vest o tome da Apple merka Beats proizvode pojavila se još u maju, kada je svetom odjeknula informacija da je u igri ugovor vredan tri milijarde dolara.

Zaključivanjem ugovora 1. avgusta ovo je postala do sada najveća kupovina u koju se Apple upustio, prenosi američki magazin Time.

Trenutno kompanija Beats broji 900 zaposlenih, ali kako prenosi 9to5, Apple ima u planu da otpusti oko 200 radnika koji imaju pozicije slične onima koje već obavljalju mnogi zaposleni u Appleu.

U dopisu za pomenuti portal, Apple je naveo kako su Beatsovim radnicima ponuđeni ugovori za produžetak radnog odnosa i posle prodaje kompanije, ali da je veliki deo njih na određeno vreme.

“Trudićemo se da za što veći broj Beatsovih radnika uposlimo za stalno na drugim radnim pozicijama u Appleu”, naveli su predstavnici kompanije.

Kompaniju Beats osnovali su 2008. godine Dr. Dre i Džimi Ajovin, koji su se posvetili usavršavanju audio opreme, a vremenom je razvijen i popularan servis za emitovanje muzike.

Foto: Janitors / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: