Dan devojčica u ICT-u

Danas se po prvi put obeležava Dan devojčica u ICT-u, ustanovljen sa ciljem pružanja podrške devojčicama za eventualni budući odabir profesije u ovoj oblasti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2011.

09:23

Default images

Međunarodni Dan devojčica u ICT-u obeležavaće se svakog četvrtog četvrtka u četvrtom mesecu, aprilu, a što se obeležavanja ovog dana u Srbiji tiče, 270 devojčica iz cele Srbije posetiće danas Beograd i neke od najuspešnijih IT kompanija, fakultete i istraživače centre, kako bi se upoznale sa mogućnostima školovanja i rada u ovoj oblasti.

One će imati priliku da razgovaraju i sa uspešnim ženama u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, a dočekaće ih državna sekretarka za Digitalnu agendu, Jasna Matić, od koje potiče inicijativa za obeležavanjem ovog dana.

Inače, u oktobru prošle godine, na konferenciji opunomoćenika Međunarodne unije za telekomunikacije u Gvadalahari usvojeni su amandmani na rezoluciju 70 koja se bavi ženskim pitanjima, koji su bili osnov za projekte kao što je ovaj, ali i osnivanje Globalne mreže žena na rukovodećim pozicijama u ICT-u, pokrenute u februaru ove godine, oba na predlog Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: